Detta inlägg skrev jag i Augusti 🤗 cravings efter salami har gått över till smoothies med grönkål och spenat 🥊 thank god 🤪

Nu har jag varit vegetarian i ett år! Yay för alla djur och planeten att en till person har bestämt sig för att det inte går att på något sätt rättfärdiga att döda och äta djur av något slag! 🎉🎉 🎉 Kan tillägga innan någon blir sur att jag inte dömmer andra som äter kött.  Hemma har vi ett “köttfritt” hem, det är ytterst sällan Sascha och ibland Freya, äter kött hemma. Det kan vara eg salami på pizzan när det inte finns något alternativ som Sascha tycker är ok. Vi försöker även att utesluta mjölk och smör, använder eg soja/ris mjölk vid potatismos eller mandel mjöl vid smoothies, och vi använder solros smör till mackan och steker alltid i olja.

Jag har aldrig saknat kött, det skulle aldrig falla mig in att äta det, eller “fuska” och äta en kebabrulle eller så. Det är inte för att jag tycker allt kött smakar äckligt, det är för att vad det är fel och äckligt att äta.

Men… Nu när jag mår djävulskt illa i vågor, och man går förbi en pizzeria och det luktar salami pizza, eller man ser räkorna i kyldisken och bilden av en räkmacka med ägg och majonäs kommer upp i huvudet, har jag faktiskt blivit lite sugen. Men, skulle ändå inte äta det! Jag vet att det är graviditets cravings och om jag blir sugen på att äta grus så kommer jag inte göra det heller!

Iallafall, någon gång efter min bros bröllop i början på augusti (dom gifte sig 30.07.16) och innan våran semester i Polen det 21a augusti slutade jag med alla döda djur produkter 🐾💚

Leave a Reply