Onsdagen den 2:a augusti så hade jag fått nog…

Jag och Sascha hade sagt att vi skulle “kolla” på fredag om jag var gravid eller inte. Jag, lite mer negativt inställd på saker och ting, trodde på att stort MINUS, men Sascha trodde som vanligt att jag var gravid.

På morgonen så dividerade jag om man kanske till och med skulle vänta tills på lördag, när Sascha var hemma, men jag kunde inte sluta att grubbla över det där testet så jag for upp ur sängen, tog med mig Freya och gick in på toaletten! Först blev änden rosa, sen ett streck i kontroll fönstret och sen ska man vänta två minuter innan resultat men det blev ett stort PLUSS direkt! Vecka 6, 5+0.

Så glad, så nervös, så full av sprudlande glädje och så många tankar!

Jag tog ett kort på Freya när hon höll i “pennan” och skickade till Sascha. Freya trodde nämligen att man kunde måla med den rosa spetsen 😂.

Nu har vi dom där “läskiga” veckorna när man har tid på sig att vara glad, nervös, rädd och lycklig innan man vet att det är frisk liten “Björne” där inne!

Mår så mycket bättre än vid min först graviditet, so far, mår illa om jag inte äter en banan direkt på morgonen, men annars mår jag oförskämt bra! Magen är super svullen, Sascha tror att det är två där inne, oklart om han bara har det på känn eller om han tycket att det ser ut som det, bäst att låta den frågan vara obesvarad kanske. Orkar massor, inte så trött, gör någon form av aktivitet varje dag, mest löpning och yoga. Blir riktigt flåsig efter bara någon kilometer, så tempot och sträckan har blivit lugnare och kortare men i det stora hela känner jag mig stark.

Cravings har typ icke existerande, är normalt sett en choklad knarkare men att ens tänka tanken på att äta godis eller sötsaker får mig att må illa. Är mer sugen på hummus, ägg, broccoli-biffar, quinoa, avokado och vattenmelon 🌱 . Helt tvärtom än min första graviditet när jag var så trött att jag inte orkade träna och jag åt enorma mängder med jordnötssmör och nutella!

Så, en liten summering av vecka 6!

Leave a Reply