Önskar jag kunde bry mig mindre om andras åsikter och handlingar, att det inte påverkade mig till den grad det faktiskt gör. Att någons inlägg på Facebook kan få mig ledsen och grubblandes en hel dag, eller att någons val och handlingar kan ge mig ångest under en eller flera veckors tid.

Och att sånna små saker som att gilla någons kommentar på till exempel Facebook eller instagram men inte min, kan göra mig ledsen. Eller att någon inte håller upp dörren åt mig eller någon annan när man kommer efter med barnvagn eller åt en gammal/ rörelsehindrad person. WHO GIVES A FUCK? Eller jag borde skriva, why do I give a fuck?

Jag gör iallafall det och det är så jobbigt, ibland till den graden att det gör mig handikappad för en stund. Hur då? Jag tänker bara på det som gjorde mig arg/ ledsen/ besviken, jag får ångest/ hjärtklappning, när någon pratar med mig så klarar jag knappt av att koncentrera mig på att lyssna, koncentrations svårigheter etc.

Jag jobbar på detta, med det är något som varit med mig i livet i 30 år så det går nog inte över på en dag, tyvärr 😏

Jag tycker bara att det kan vara så orättvist ibland att jag ska behöva bli så ledsen och/ eller arg på personer som är okänsliga/ provocerande eller kontroversiella för dom skiter ju i att jag tar åt mig. Och dom ska absolut få ha sina åsikter, eller göra det som känns rätt för dom. Jag vill bara inte att min dag ska kretsa kring det!

Och jag lägger INGET ansvar på någon annan, att jag är en viss personlighets typ är mitt ”problem”, och ingen annans. Men man kunde ju önska att det fanns lite mer respekt för medmänniskor, djur och natur varje sig man är en HSP eller ej.

Jag vill avsluta med att det inte är fel att känna mycket, jag är en väldigt sensibel person som känner mycket! Båda högt och lågt! Många gånger är det bra, det är en styrka och inte en svaghet! Men vissa dagar/ gånger så är det jävligt tufft att vara så extrem i sina känslor. Allt har sina för och nackdelar ✌🏼

HSP Wikipedia

Leave a Reply