🇸🇪 Jag blev helt såld på poddar när jag blev mamma-ledig förra året. Jag kan ärligt, och lite sorgligt, erkänna att jag inte visste vad det var innan början på 2016!!!! 🤦🏼‍♀️ Jag började lyssnade när jag var ute och gick på mina promenader för att få min bebis att sova och för att vi båda skulle få frisk luft ett par timmar varje dag. Nu lyssnar jag när jag är ute och går, springer eller är på väg någonstans!


För mig är poddar ett sätt att totalt släppa allt i huvudet och bara lyssna på något intressant, utbildande eller bara riktigt roligt! Jag väljer alltid podcast efter humör. 

Här kommer min topp 9 lista:

Tränings poddar:

 1. Träningspodden med Lovisa Sandström och Jessica Almenäs, den här podden fick mig att bli sugen på att börja träna igen efter min graviditet! Intressant, rolig och motiverande
 2. Maratonpodden med Petra Månström, en podd om snorsporter. Petra är en rolig och ödmjuk intervjuare, en podd dom motiverar och piggar upp!
 3. Styrkebyrån med Johanna Barvelid och Clara Fröberg, två härliga pt kvinnor som pratar om allt inom styrketräning, roligt, intressant och peppande för oss kvinnor!


Utbildande poddar

 1. P3 dokumentär, massor av intressanta dokumentärer om alla möjliga ämnen!
 2. 4health med Anna Sparre, om du som jag är intresserad av hälsa och kroppens kemi så är denna podd intressant, lärorik och ger dig en och annan tankeställare!
 3. Läkarpodden med Tilde de Paula Eby och doktor Mikael, en podd som varje avsnitt tar upp en ny sjukdom, kroppsdel etc. Super intressant och härlig kombo med härliga Tilde och coola Dr Mikael!


Upppiggande och superroliga poddar! 

 1. Pappapodden med Nisse och Manne, två män som pratar om deras liv som pappor och män, riktigt roligt! Jag skrattar högt mer än en gång per avsnitt! 
 2. Tvillingpodden, två tvillingar, Angelica och Jessica Lagergren som pratar om deras liv och relationer, ibland seriöst, ibland sorgligt men oftast bara riktig roligt! Jag gillar kiss, bajs och snopp humor, så gör ni det så är det en podd to die for!
 3. Lillelördag, med Anita Schulman och Ann Söderlund, lite roligt, lite seriöst, lite arbetande kvinna, lite föräldraskap, lätt och skönt att lyssna på!


Det här var min podcast lists! Jag lyssnar på några till poddar men det är är mina absoluta favoriter! Dom motiverar och ger mig lust till att träna, lättar upp mitt humör när jag känner mig nere och får mig nyfiken på nya ämnen!

Vad har ni för tips på poddar? 🤗 svenska eller engelska 🇸🇪🇬🇧
🇬🇧 I got really hooked on podcasts when I had my daughter last year and I didn’t feel like listening to music when I was out walking. I must admit, unfortunately, I didn’t even know what a podcast was until the beginning of 2016! But now I know and they have really motivated me to go for walks when my daughter needed a nap and to give us both a few hours of fresh air everyday! I listen to 3 kinds of podcasts:

 1. Fitness pods, to motivate/ inspire me to workout or to try new exercises
 2. Humor/ lifestyle pods, gets me in a good mood, makes me laugh  
 3. Educational pods, documentaries or pods about the body, biologi etc

I made a list of podcasts I listen too on a daily basis, but I won’t write them in English, since all pods I listen too are in Swedish! 


However, I would love to have some of your best tips on podcasts! I hope to get some tips on English podcasts as well! 😊🙏🏼
Leave a Reply