Eller, mina anledningar till träning:

  1. Rensa huvudet- få ta ut sig och känna sig avslappnad och mindre stressad
  2. Egentid- att få komma ut själv på en promenad, löprunda eller stäms in sig i ett rum och styrketräna gör underverk för tålamodet och humöret!
  3. Smärtfri- jag vill vara stark och smärtfri, inte ha ont i rygg och axlar av att bara ge ( amma, bära barn, jobba, städa, leka på golvet…), utan träna för att kunna göra livets alla aktiviteter utan att ha ont eller få ont!
  4. Hälsosam familj- Freya ska växa upp med en aktiv familj, en familj som leker ute, tränar och rör på sig.
  5. Leva längre!- kan jag öka chansen att få spendera tid med mina barn så gör jag det mer än gärna!
  6. Hålla hjärnan ung- konditionsträning har visat sig hålla borta demens, hålla uppe koncentrationen och sakta mer åldrandet av hjärnan!
  7. Äta godis 💫allt handlar om balans, äta choklad är något jag älskar! Men det vore inte like roligt eller gott om man bara åt choklad hela dagarna!

.

Jag har alltid tränat, någon form av aktivitet och jag har alltid varit ute och rört på mig minst en timme om dagen.

Men det var efter det att jag fött barn som jag insåg att träning inte är viktig för att vara snygg eller smal. Att alltid jaga ett ideal som inte var uppnåeligt, eller om man hade ett mål som man nådde så var det helt plötsligt inte bra nog eller man klarade inte av att hålla det i mer en ett par månader.

Jag hade ont i rygg och axlar efter amningen, min stjärt var helt platt = inga muskler, jag kände mig trött snabbt och insåg att träning skulle få mig smärtfri och ge mig “egen-tid” och en friskare kropp och knopp.

Jag gick från att träna för att gå ner i vikt till att träna för att må bra. 

Jag har också insett att det inte behöver vara en timme stenhård träning på gymmet för att räknas som träning. Det räcker med en PW, lite övningar på vardagsrumsgolvet, lite utfall när man är ute och går med barnvagnen, 30 min jogg etc. Nyckeln är låg tröskel, att det ska vara lätt att göra något varje dag utifrån dom förutsättningar man har. Och när man fått barn ändras förutsättningarna drastiskt och man får tänka lite annorlunda, man får släppa kontrollbehovet och göra det man kan göra. Kanske gick det inte att köra ett tabata pass, men en 30 min PW med lite utfall på vägen blev av istället!

Jag tränar för att jag behöver det, för att må bra i kropp och själ, för att orka vara aktiv i vardagen, kunna leka med min dotter hela dagen och för att jag vill att min dotter ska växa upp med en aktiv familj och en frisk och pigg mamma! 🌟

Jag vill leva länge, ha ett smärtfritt liv och kunna äta vad jag vill varje dag! Balans ✌🏼< strong>

Leave a Reply