Liten uppdatering på min träning och kost i graviditetsvecka 6!

Kosten går bättre än den gör när jag inte är gravid haha! Jag har en underfunktion av sköldkörteln så jag har sedan den 31:a juli hållit mig till en antiinflammatorisk kost, det vill säga inget gluten, mycket grönsaker och bär, mat som inte har blivit processad, inga mejeriprodukter och inget socket utöver min dagliga banan, bär smoothie och vatten melon! Äter mycket spenat, har färsk spenat i allt som går, superbra för mig som inte äter kött eller mejeriprodukter. Gör även en smoothie om dagen, kokosmjölk med jordgubbar, hallon eller blåbär, chia och linfrön, full av protein, nyttiga fetter och fiber! Dottern älskar det också 🍹.

Träningen går också bra! Jag misstänkte att jag var gravid när jag bestämde mig för att springa en runda på 8km och det kändes som bly i benen och eld i lungorna efter en kilometer! Normalt sett så springer jag 10km+ utan problem så det kändes lite konstigt att det var så tufft.

För att känna att löpningen är rolig så har jag ändrar mitt upplägg lite. Jag kör alltid med Nike+Run Club appen så jag har koll på km och tid, men nu så springer jag tills appen säger till att jag sprungit en km och tiden, då pausar jag och så går jag i ca en minut, sen startar jag appen igen och springer ytterligare 1km innan jag pausar igen och så håller jag på så i allt från 5 km till 8 km och det känns riktigt bra! Jag springer även i stegrande fart, det vill säga att jag börjar med lite lugnare tempo för att efter ca 200 meter öka lite och sedan springa sista 400, 500 metrarna i en fart som är precis så snabbt att jag orkar hålla farten tills kilometern är över. Man skulle kunna kalla det för stegrande kilometers intervaller. Jag kombinerar även löppassen men lite styrkeövningar. Idag körde jag tillexempel en 4,6 kilometers jogging runda till ett ute-gym där jag avslutade mitt pass med att köra 20 benböj, 10 burpees x 5, så totalt 100 benböj och 50 burpees och så gick jag den sista kilometern från ute-gymmet hem. Det som fick mig att orka var att jag lovade mig själv att jag inte behöver springa eller göra en enda burpee imorgon haha 🙈

Sover inte så bra, måste kissa minst 3 gånger per natt och har sedan svårt att somna om.

Det är få saker som får mig att må illa, peppar peppar, och förutom katt spyor (Sascha får torka upp sånt) så är det uppförsbackar, trappor och burpees som gör mig grön i ansiktet!

Liten summering av vecka 6 gällande kost, träning och allmänt välmående.

hur har jag tränat?måndag: joggade 8/9km + 10 explosiva utfall, 10 armhävningar x 5

tisdag: joggade ca 5km, + 10 rygglyft, 10 armdippar x 5

onsdag: 2×4,5km powerwalk

torsdag: 2x5km powerwalk

fredag: 5km löpning

lördag: 5x1km stegrande intervaller, mål att ha en snittfart under 5:50min/km +

10 benböj med 13kg, 10 fällkniven x 5

söndag: 5x1km stegrande intervaller, mål att ha en snittfart under 5:50min/km

Leave a Reply