Mår fortfarande bra, när jag går in i vecka 7 så är magen fortsatt “enorm”, känns inte jobbigt för att jag har en mage, känns jobbigt för att det syns och det är lite för tidigt att “avslöja hemligheten”. Men träningen rullar på, kosten går bra och jag längtar tills den 21:a augusti när min gynekolog är tillbaka från sin semester och jag kan få en tid för ultraljud. Jag vill se det lilla hjärtat picka på skärmen för att känna lite ro i själen.

Jag har gått ned 0,5kg sedan jag gick in i vecka 6. Varken konstigt eller onormalt skulle jag säga, kroppen känns inte speciellt gravid så det känns normalt. Med min dotter gick jag upp dom första 7 kilona under de första 16 veckorna 🍕. Mådde så illa, förutom när jag små-åt, och tanken på frukt och grönsaker fick mig att vilja kräkas, det ända jag klarade av att äta var i stort sett bröd, pasta och andra snabba kolhydrater + att jag inte orkade träna. De resterande 6 månaderna gick jag upp 3-4 kilo. Jag tappade enorm i muskelmassa eftersom det “ända” jag gjorde var att promenera ca 5km per dag. Min röv var i stort sett obefintlig, det var som att ryggen fortsatte ner till benen.

Så jag har tre mål under denna graviditet:

  1. Äta en varierad kost, mycket frukt och grön, och att så gött det går hålla mig till min antiinflammatoriska kost. Vill jag moffa en marabou lakrits kaka så gör jag självklart det! Inget är förbjudet 😋. img_7350-1
  2. Träna varierat genom hela graviditeten, fortsätta med löpning så länge det går, när inte det går längre så kanske det blir “gågging” (gång/ jogg), praktisera yoga, jag mår så bra av det, jag blir stark, uthållig, lugn och flexibel och så vill jag försöka ha inslag av styrkeövningar varje dag, allt ifrån 10 armhävningar, 100 benböj eller ett cirkelpass på 5 övningar eller mer. All rörelse är bättre än ingen alls! 💪🏼 (bild efter att ha gjort 50 burpees, blev lite smutsig och väldigt svettig)img_7347-13. Går jag upp 30 kilo så gör jag det. Men jag har som mål att hålla mig till 10kg, jag mådde så bra efter att mina gravidkilon var borta efter min förra graviditet och ärligt talat så är jag för lat och har ingen lust att tänka på vad jag stoppar i mig och att bli av med övervikt efter att bebisen har kommit. Det finns roligare saker att ägna tiden till 🍭.

Men för att summera vecka 7: Mår bra, pigg, glad, känner mig stark och är fortsatt sugen på bra mat med mycket näring i.

hur har jag tränat?

måndag: 30 min yoga med fokus på core + 3,5km och 6km promenad

tisdag: 7x1km stegrande intervaller, mål att springa under 6min/km

onsdag: 5km jogg + 20 benböj, 10 burpees x 5

torsdag: 9km PW

fredag: 30 min core yoga + 5km promenad

lördag: 30 min core yoga

söndag: vila, ont i ryggen, öm i magen och diarre

Leave a Reply